Jest bardzo szybki i przedewszystkim pyszny:]............
Skladniki
na ciasto
300g maki
125g masla najlepiej pol na pol margaryny i masła
lampka wody czyli pol szklanki
i..szczypta soli:]
wszystko rozpuszczamu tzn maslo w garze:]hihih i dodajemy mąki;]
mieszamy caly czas:]...dodajemy wode i musi miec taka konsystencje:]
nastepnie wykladamy na blache i podpiekamy okolo 10 minut:]
w miedzy czasie robimy farsz:] cebulke kroimu'] i szklimy na ogniu to jest najprostszy przepis zamiast cebiuli mozna wlozyc por lub boczek taki na wytopienie lub cokolwiek lubicie;] hihihihih
bierzemy troche sebulki z 5 i je kroimy i dusimy na maselku lub oliwie dodac mozemy tez ziola ..uwielbiam:]jak juz beda miekkie..szybko zreszta..to nanosimy na wczesniej upieczony spod
robimy zawiesine\;]
okolo 400 mleka łyzka śmietany troszke soli wiadomo:] łyzka maki 3 jakai ziola prowonsalskie\:]mozna dodac czosnek :][wszystko razem wytrzepac trzepaczka
mówie wam super sprawa :]ma impezki szybka i pyszna zapiekanka:]....typowo francuska:]hihih pozdrawiam:]
prosze o komentarze wrazie co:] hiihhihiih