...

...

wtorek, 8 kwietnia 2014

PODUSZECZKI SZPINAKOWE

Dziś szybki i prosty sposób na przekąskę .Super smakowite poduszeczki z ciasta francuskiego ze szpinakem.


SKŁADNIKI:

2 opakowania gotowego ciasta francuskiego :) no chyba że ktoś chce sam zrobić :)
szpinak
5 łyżek masła
5 łyżek mąki
10 łyżek mleka
sól, pieprz
białko

WYKONANIE:

Rozpuszczamy w garnku masło, dodajemy mąkę i robimy beszamel, czyli dodajemy do podanych składników ciepłe mleko energicznie mieszając aż sos zgęstnieje i zrobi się kremowy. Doprawiamy, dodajemy szpinak i otrzymujemy gotowy farsz do naszych poduszeczek.
Rozwijamy nasze ciasto francuskie, nakładamy farsz nakładamy na nie drugie i radełkiem do pierogów przecinamy. Całość smarujemy roztrzepanym białkiem i pieczemy w wysokiej temperaturze 210 stopni ok 15- 20 min.





Życzę smacznego Monia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz