Podam wam najlepszy wg mnie przepis i bardzo szybki bez straty czasu na stanie przy mikserze:]
RACUCHY Z JABŁKAMI
na 15 racuszkow sredniej wielkosci
1 jajko
2 łyzki smietany badz kefiru
1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
mleko
szczypta soli
troszke cukru pudru
2 jabłka
około 1.5 szkl mąki
olej do smażenia
WYKONANIE
Wymieszałam jajko razem ze śmietaną trzepaczką dodałam sól i mleko do gęstości [dodajemy około szklanki pózniej możemy uzupełnić jakby ciasto było za gęste] oczywiście cukier puder tak koło łyżki
i mąkę.Kroimy jabłka nie musimy trzeć na tarce wystarczy że pokroimy je drobno na takie cienkie talarki
..dodajemy do masy ..i po wymieszaniu ....nakladamy na rozgrzany olej i smażymy z oby stron na zloty kolor:]
Oczywiście na koniec posypać cukrem...można też dodać śmietanę gęstą...wedle gustu :]
SMACZNEGO :]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz