Można je zatopić w oliwie z czosnkiem, papryczką chili, oregano, tymiankiem, czosnkiem i innymi ziołami. Są pyszne na chleb z mozarellą skropione oliwą. Zaczęcam Was do wysuszenia sobie pomidorków, jest to dziecinnie proste a smak lata zostanie na dłużej.
Pomidorki o małej zawartości soku np limy, myjemy, kroimy wzdłuż i wyciągamy nasionka. Nasionka i sok możemy wykorzystać do zrobienia sosu pomidorowego tu przepis.
Układamy na blachę, lekko solimy i wstawiamy do piekarnika nastawionego na 50-70 stopni. Suszymy ok 10 godzin, oczywiście z przerwami :) Pomidorki powinny zmniejszyć się o połowę.
Póżniej upychamy nasze pomidorki w słoiczki z oliwą, bazynią, tymiankiem, papryczką chili, czosnkiem i innymi ulubionymi ziołami , i cieszymy się zimą z naszych zapasów :)
Smacznego Wam życzę :) Monia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz