PRZEPIS
- 5 dag drożdży
- 1 szkl cukru
- cukier waniliowy
- 4 roztrzepane jajka
- 1 szkl letniego mleka
- 0,5 szkl oleju
- 4 szkl mąki
Następnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę .Na to kruszonkę.Ja robię kruszonkę na maśle .
nagrzanego do 170 stopni na 35 min
JEST PYSZNA,PUSZYSTA I ZAWSZE WYCHODZI
SMACZNEGO!!!!
to może być kokosanka jak sie kokosa wsypie
OdpowiedzUsuńniesamowita :-)
OdpowiedzUsuńDzięki za ten przepis. Na stałe zagościł w mojej kuchni. Moja mama również się w nim zakochała. Super.
OdpowiedzUsuńOd dawna mam ochotę na ciasto drożdżowe ale nie chce mi się tak długo wyrabiać. A tu widzę przepisik na szybciutkie ciasto.Następny przepis do wykorzystania.
OdpowiedzUsuńMoja drozdzowka wlasnie rosnie:)co z tego wyjdzie napisze gdy sie upiecze
OdpowiedzUsuńmoj debesciak!!! :):):) :*:*:*
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
UsuńCieszę się :)
Usuń