...

...

piątek, 23 kwietnia 2010

TARTA:]HIHIH NA SŁONO

Chcialabym się z wami podzielić moim tajnym przepisem który zawsze króluje na wszelakich imprezach:]:]hihihih...jest to przepis na la tarte czyli tarte :]hihih zapiekanke francuska:]
Jest bardzo szybki i przedewszystkim pyszny:]............


 Skladniki

 na ciasto
300g maki
125g masla najlepiej pol na pol margaryny i masła
lampka wody czyli pol szklanki
i..szczypta soli:]



wszystko rozpuszczamu tzn maslo w garze:]hihih i dodajemy mąki;]


mieszamy caly czas:]...dodajemy wode i musi miec taka konsystencje:]




nastepnie wykladamy na blache i podpiekamy okolo 10 minut:]



w miedzy czasie robimy farsz:] cebulke kroimu'] i szklimy na ogniu to jest najprostszy przepis zamiast cebiuli mozna wlozyc por lub boczek taki na wytopienie lub cokolwiek lubicie;] hihihihih


bierzemy troche sebulki z 5 i je kroimy i dusimy na maselku lub oliwie dodac mozemy tez ziola ..uwielbiam:]jak juz beda miekkie..szybko zreszta..to nanosimy na wczesniej upieczony spod

robimy zawiesine\;]
okolo 400 mleka  łyzka śmietany troszke soli wiadomo:] łyzka maki  3 jakai ziola prowonsalskie\:]mozna dodac czosnek :][wszystko razem wytrzepac trzepaczka

zalac tym ciasto na ktorym juz jest cebulka lub inny produkt posypac startym serem okolo 125 gi zapiec okolo 30- 40 minut
mówie wam super sprawa :]ma impezki szybka i pyszna zapiekanka:]....typowo francuska:]hihih pozdrawiam:]
 prosze o komentarze wrazie co:] hiihhihiih

2 komentarze:

  1. Musze przyznac, ze probowalem i jest bardzo dobra (szczegolnie z cebulka) - polecam :)

    OdpowiedzUsuń