...

...

sobota, 13 lutego 2016

Crumble z mrożonymi truskawkami.


Witajcie kochane :)

Jutro Walentynki i choć z reguły nie obchodzę tego święta bo  "można powiedzieć “kocham cię” na milion sposobów
np. “zapnij pasy”, “załóż szalik, jest zimno”, “musisz odpocząć"...., to miło jest zrobić dla osób które się kocha coś słodkiego:)
Jest to deser bardzo prosty i naprawdę chyba wszystkim znany. Można robić go na różne sposoby i z różnymi owocami sezonowymi albo mrożonymi tak jak w moim przypadku:)
Podaje go z ulubionymi lodami.


Crumble z truskawkami:

Składniki:

Ok 500 kg truskawek lub innych owoców
16 łyżek mąki
8 łyżek cukru
8 łyżek zimnego masła

lody

Wykonanie:

Truskawki po rozmrożeniu odsączam z soku i lekko smaże.
Z mąki, cukru i masła robię kruszonkę tak jak na drożdżówkę....przecierając przez palce aby uzyskać grudki. Owoce wkładam do foremek na nie posypuję kruszonkę i wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 20- 30 min. Gotowe:) Podaje z ulubionymi lodami u nas truskawkowymi :) Smacznego kochani :) 

Monia



2 komentarze:

  1. Pyyycha, uwielbiam crumble pod każdą postacią :) Z przeróżnymi owocami i pod różną kruszonkę :)
    U Ciebie jak zawsze pysznie i pięknie <3
    Buziaki, Agness:)

    OdpowiedzUsuń