Kochane mam dla Was dzis znakomity przepis na cudowna zupe z pieczonych burakow
ZUPA BURACZANA
buraki 2-3
wywar warzywny
marchewka
pietruszka
seler pół
cebula pół
ziemniak 1 badz 2 jak na wiecej burakow
jabłko
koperek
śmietana 12-nastka
cytryna
ocet balsamiczny
sol
pieprz
WYKONANIE
Buraki pieczemy w skorce okolo 1h w piekarniku zeby byly miekkie
Robimy wywar razem gotujemy pozostale warzywa
Studzimy buraczki obieramy ze skorki i kroimy w plastry
To samo robimy z ugotowanymi warzywami
Nastepnie do warzyw dodajemy wywar nie caly tyle aby nam sie wszystko ladnie zmiksowalo
blendujemy wraz z jablkiem
dodajemy sok z cytryny ocet troche cukru oraz sol i pieprz do smaku
Po zblendowaniu dodajemy smietane i podgrzewamy
Podajemy ze swiezym koperkiem
Smacznego
Gosia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz